Planinarske staze

trajanje: 8-9 h vrsta: planinarsko-sakralni obilazak

Za početak ovog izleta preporučujemo vam da parkirajte svoj automobil pokraj lokaliteta gdje se nalaze ostaci nekadašnje crkve sv.Nikole. Pored ostataka crkve na livdai kod križa može izmoliti molitva i krenuti svoj obilazak.

Za slučaj da se želite napiti izvorne kostajničke vode, onda zastanite na izvoru vode Pekinac prije uspona na Rokove stube.

Zavojite Rokove stube nalaze se odmah lokaliteta sv.Nikole. Ove zavojite kamene stube vode u brijeg do mjesta gdje se nalaze ostaci nekadašnje kapelice sv.Roka. Danas je kapelica do temelja srušena ali se s nje pruža prekrasan pogled na grad. 

Nakon obilaska i molitve na lokalitetu kapelice svetog Roka, u toplim sunčanim mjesecima preporučujemo vam posjet crkvi rođenja Presvete Bogorodice na planini Tirol. Po crkve se možete dovesti s automobilom, a od crkve preporučujemo šetnju po planinskim obrancima planine Tirol.

Crkva rođenja Presvete Bogorodice nije otvorena za posjete, ali je odlično mjesto za molitvu i meditaciju u šumskom zelenilu planine Tirol. Pored crkve se nalazi izvor pitke Mala Gospa i na njemu se možete okrijepiti i napiti svježe vode. 

 

Nakon šetnje po obroncima planine Tirol, svakako vam preporučujemo kratki izlet do Park šume Djed i okrijepu u restoranu Djed. Restoran Djed vam nudi različite specijalitete tipične za ovaj kraj, a svakako vam preporučamo da probate njihove specijalitete s kestenom. 

Restoran se nalazi u sklopu Park šume Djed, gdje možete uživati u svježem planinskm zraku i prekrasnom pogledu na Kostajnicu i rijeku Unu. Nakon okrijepe u restoranu Djed, preošetajte Park šumom Djed. Za najmlađe se nalazi i igralište na otvorenom. 

Prije spusta u centar grada, preporučujemo da zastanete pored kipa Isusa Spasitelja na križu i kratko se pomolite. 

Dodatni prijedlozi

Vitraji u crkvi sv.Antuna

Putevima predziđa kršćanstva

Comments are closed.