restorani

Kostajničke pletenice nezaobilazan su dio gastronomske ponude ovog kraja, te svakako preporučujemo da ih probate za vrijeme vašeg posjeta. Kušajte domaće specijalitete u našim restoranima.

Restoran Djed

Restoran Djed smješten je na brdu Djed iznad grada u središtu park šume Djed.  Okružen šumskim zelenilom i s prekrasnim pogledom na grad, restoran je nezaobilazna stajalište za sve posjetitelje koji žele kušati domaće specijalitete s kestenom i neko drugo njihovo jelo. Uređen je u stilu drvene kolibe, s kaminom u središtu restorana. U blizini restorana nalazi se park igralište za djecu.

adresa: Put za Djed bb
telefon: +385 44 851 561
e-mail: info@djed.hr
web: www.djed.hr

Restoran Varoški bunar

Restoran Varoški bunar nudi vam izvornu domaću atmosferu jer je poznato okupljalište domaćeg stanovništva. Smješten je na padini planine Tirol, okružen prekrasnim zelenilom drveća i pogledom na grad u nizini. Restoran Varoški bunar je idealna lokacija za degustaciju specijaliteta kostajničke gastronomije, od kojih preporučamo Varoški odrezak ili Piletinu na varoški način.

adresa: Ul. Varoški Bunar 19
mobitel: +385 98 926 1735

OPG Lovro Lenac

Kostajničke pletenice su sušene buče koje se tradicionalno u ovom kraju jedu za vrijeme blagdana, posebice na Badnjak. Pletenice se izrađuju na način da se buče režu na šire rezance i za vrijeme ljetnih mjeseci se suše na suncu. Danas se proizvodnjom buča i izradom kostajničkih pletenica na tradicionalan način bavi OPG Lovro Lenac. Kod njih je moguće kupiti kostajničke pletenice koje su proglašene i službenim suvenirom grada Hrvatske Kostajnice. 

OPG LOVRO LENAC:
adresa: A.Tomulića 10
telefon: +385 44 851 090
mobitel: +385 99 512 7643 
e-mail: opglovrolenac@gmail.com
web:  opg-lenac.hr