Crkva Sv. Antuna Padovanskog

Povijest kršćanstva na prostorima Hrvatske Kostajnice obilježila su stoljeća otpora od Osmanlija. Kroz periode previranja i otpora, župna crkva je mijenjala svoju lokaciju i danas se nalazi u samom centru grada, na mjestu gdje ju je u 18.stoljeću podignuo franjevački red. 

Župna crkva sv.Antuna Padovanskog napravljena u baroknom stilu, kroz povijest je pretrpjela razaranja a danas je u potpunosti obnovljena. U 21.st. oplemenjena vitrajima akademskog slikara Branimira Dorotića koji prikazuju zaštitnika grada sv.Antuna Padovanskog i cikluse iz Isusova života.

Raspored svetih misa

Nedjeljom su mise u 10:00h, a radnim danom u 18:30

Posjet crkvi

Crkva je na raspolaganju za obilazak svaki dan, potrebno je samo najaviti se.

Kontakt

Župnik: p. Stjepan Jambrošić Telefon: +385 44 851 021

Molitva sv. Antuna:

“Gospodine Isuse, pogledaj svoju baštinu, koju si, da ne umre bez traga, želio potvrditi za svoju djecu svojom krvlju, i daj joj da s povjerenjem naviješta Tvoju riječ.

Ne zapusti živote svojih siromaha koje si ti spasio i koji nemaju nikakve baštine, osim samog Tebe. Podupri ih Gospodine, moću svoje palice, jer su to Tvoji siromasi. Vodi ih, ne zapusti ih, da ne bi bez Tebe ostavili pravi put, već radije ih vodi sve do konca, da bi, živeći u Tebi, svom uzoru, mogli dospjeti k Tebi svom cilju.” Amen

Preporuka sv. Antunu u svakoj potrebi:

“Spomeni se, sv. Antune, da si uvijek pomagao i tješio sve koji su se tebi utjecali u svojim potrebama. S čvrstim pouzdanjem preporučam se i ja tvom moćnom zagovoru kod Boga. Ne odbij moje prošnje i svojim posredovanjem kod Boga isprosi mi – ako je za dobro moje duše – milost… za koju te molim.

Pomozi mi u ovoj mojoj potrebi i nevolji! Blagoslovi mene, moj rad, moju obitelj i sve moje drage, čuvaj nas od bolesti i pogibli duše i tijela! Sve nas krijepi da u boli i kušnji ostanemo čvrsti u vjeri i ustrajni u ljubavi. Amen.”

LOKACIJA

Adresa: Ul. Davorina Trstenjaka 3 44430 Hrvatska Kostajnica