Kip Isusa Spasitelja

U sklopu memorijaln baštine na području grada Kostajnice svakako se ubraja i kip Isusa Spasitelja. Na padini kada se spušta cestom s brda Djed, nalazi se kip Isusa Spasitelja na križu. Sa ovog lokaliteta pruža se prekrasan pogled na grad Hrvatsku Kostajnicu i rijeku Unu.

Ukoliko se nađete u blizini svakako vam preproučujemo da zastanete na trenutak i uživate u prekrasnom pogledu. Izdvojite vrijeme za sebe, pomolite se i povjerite svoje molbe/razmatranja Gospodinu. 

Molitva kod kipa Isusa Spasitelja

Gospodine Isuse Kriste, stojimo pod Tvojim križem! Kao što su jednom stajale pod križem u Jeruzalemu Tvoja Majka i Ivan, Marija Magdalena i druge žene, tako smo i mi ovdje.

Nedostaju nam riječi da sve izrazimo što osjećamo u svojim srcima. Nešto nas tjera moliti Tebe: ostani s nama po svojem svetom križu!
Molimo Te, ostani u svojoj Crkvi, ostani s čovječanstvom! Ne odvraćaj se od nje, pa i kad mnogi možda ravnodušno prolaze pokraj Tvojeg križa, neki se udaljuju od njega, a drugi ne dospijevaju do njega. Jer možda ljudi trebaju danas više nego ikad ovu snagu i ovu milost, koja si ti sam, Ti sam po Tvojem svetom križu.

Ostani s nama u ovoj dubokoj tajni Tvoje smrti, u kojoj si objavio kako je “Bog toliko ljubio svijet”. Ostani s nama i privuci nas sebi! Ostani s nama po Tvojoj svetoj Majci, koju si s križa povjerio svakom čovjeku! Ostani s nama! Blagoslovi sve, koji na ovaj način mole sa mnom. Amen.

LOKACIJA

Adresa: Ul. Davorina Trstenjaka 3 44430 Hrvatska Kostajnica