Dvodnevni izlet za mlade

trajanje: 2 dana vrsta: za grupe mladih

Započnite svoj posjet Hrvatskoj Kostajnici s molitvom u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog.

Nakon molitve i duhovnih razmatranja, preporučujemo posjet spomeniku hrvatskim braniteljima. S prekrasnim pogledom na rijeku Unu, spomenik je idealno mjesto da se pomolimo za domovinu i da se sjetimo svih stradalih branitelja.

Šetnjom uz rijeku Unu, prema središtu grada, doći ćete do ostataka nekadašnje crkve Sv. Nikole. Na ovom lokalitetu nalazi se prostrana zelena livada na kojoj možete organizirati molitvu, druženje i igre na otvorenom.

U blizini lokaliteta crkve sv.Nikole nalaze se i izvor pitke vode Pekinac na kojem se možete osvježiti. U blizini izvor Pekinac, nalaze se zavojite Rokove stube koje će vas dovesti na vrh brda gdje se nalaze ostaci nekadašnje kapelice sv.Roka.

Za ručak vam preporučamo da posjetite restoran Djed ili Varoški bunar. Nakon ručka, možete na otočiću na rijeci Uni organizirati zajedničko druženje i igre uz molitvu i pjesmu.

U večernjim satima u utvrdi Zrin, u dogovoru s Turističkom zajednicom, možete organizirati i projekcije filma uz pjesmu i molitvu.

Drugi dan započnite s molitvom i tjelovježbom. U župnoj crkvi sv.Antuna Padovanskog možete prisustvovati i svetoj misi.

Nakon mise, zaputite se pješke prema vidikovcu Čukur gdje se nalazi spomenik Gordanu Ledereru. S prekrasnim pogledom na grad Kostajnicu, okruženim šumskim zelenilom i svježim planinskim zrakom pomolite se za svoje nakane i potrebe.

U blizini spomenika Gordanu Ledereru, u šumskom zelenilu imate i drvene klupice za druženja, molitvu i duhovna razmatranja o smislu života i drugih nakanama. Nakon vidikovca, krenite na ručak prije polaska kućama.

Ukoliko želite, vodite svoje osobne duhovne dnevnike, zapišite si neka razmatranja i nakane za koje molite. Kod većih grupa, vođa puta može prije polaska na papiriće zapisati različite nakane za molitvu koje će se podijelite svim sudionicima izleta.

KARTA S LOKACIJAMA

Comments are closed.