Izlet za obitelji s djecom

trajanje: 8-9 h vrsta: edukativno-rekreativan izlet za obitelji

Započnite svoj posjet Kostajnici, posjetom spomeniku Gordanu Ledereru na brdu Čukur. S tog mjesta se pruža prekrasan pogled na grad, a ujedno je i prilika za upoznavanje djece s poviješću našeg naroda. Skupa se kod spomenika možete pomoliti za svoje nakane i potrebe, prošetati se planinskim stazama.

Nakon brda Čukur, spustite se u centar grada gdje se nalazi stara utvrda Zrin, nekadašnji gradski centar ovog mjesta koji se dugi niz godina odupirao napadima Turaka. Nasuprot utvrde Zrin, nalazi se župna crkva sv.Antuna gdje možete prisustvovati i svetoj misi.

U sklopu župne crkve nalaze se vrijedni vitraji koji pokazuju crtice iz Isusova života. Nakon posjeta župnoj crkvi, šetnjom uz rijeku Unu doći ćete do spomenika stradalim hrvatskim braniteljima, starinskog bicikla, izvora pitke vode Tekija i put će vas dovesti do ostataka nekadašnje crkve sv.Nikola. Na livadi pored ostataka crkve možete organizirati sportske aktivnosti s djecom. U blizini ovog lokaliteta nalaze i izvor pitke vode Pekinac.

Svakako posjetite i brdo Djed koji je zaštićena park šuma. Tamo se nalazi i istoimeni restoran Djed pored kojeg se nalazi i igralište za djecu. Nakon ručka, prošetajte park šumom, pomolite se kod križa Isusa Spasitelja i ukoliko imate vremena posjetite i crkvu rođenja Presvete Bogorodice i prošetajte se na planini Tirol.

Dodatni prijedlozi

Vitraji u crkvi sv.Antuna

Putevima predziđa kršćanstva

Comments are closed.